Palačinky
Jeden z tradičních receptů.
Ingredience:
-1 L mléka,
-3 vejce,
-20 dKg cukru,
-sůl (špetka),
-50 dKg hladké mouky,
-40 g droždí,
-olej,
-povidla,
-moučkový cukr (na pocukrování hotových palačinek).
Z trošky vlažného mléka, mouky, cukru a droždí si připravíme kvásek. Tedy potřebujeme vzejít kvásek. (co-znamena-kdyz-ma-vzejit-kvasek/).
Z mléka, vajec (žloutků), cukru, špetky soli si připravíme řidké těsto.
Do takto připraveného těsta přidáme kvásek a sníh z bílků.
Těsto lijeme na pánev a opečeme z obou stran.
Hotové palačinky mažeme povidly (marmeládou, dřemem), stáčíme do ruličky a sypeme moučkovým cukrem.
Z daného množsví se dá nasmažit 30 a více palačinek, ale zapomněl jsem to spočítat. Smažení zabere hodinku času a více. Záleží kolik pánvi jsme schopni obhospodařit.
![12003913_1177678422249528_6157533322388959994_n](http://www.kazdodennizivot.cz/wp-content/uploads/2015/10/12003913_1177678422249528_6157533322388959994_n.jpg)
![12033158_1177678462249524_3970348727191076436_n](http://www.kazdodennizivot.cz/wp-content/uploads/2015/10/12033158_1177678462249524_3970348727191076436_n.jpg)
![12033048_1177678395582864_7056079080313949213_n](http://www.kazdodennizivot.cz/wp-content/uploads/2015/10/12033048_1177678395582864_7056079080313949213_n.jpg)
![12002946_1177744145576289_8078181162027513553_n](http://www.kazdodennizivot.cz/wp-content/uploads/2015/10/12002946_1177744145576289_8078181162027513553_n.jpg)